Tre tips til hvordan skape gode juleminner

foreldrerolle følelser trygghet Dec 01, 2023

Julen er en tid for glede, samvær og tradisjoner. Disse øyeblikkene binder sammen generasjoner og skaper historier som varer livet ut. 

En dag vil våre barn sitte og fortelle om julefeiringene fra sin barndom. Hva ønsker vi at de skal huske og fortelle? 

Her er tre tips til hvordan du kan skape varige og gode juleminner for deg og dine: 

 

Skap nye tradisjoner sammen

Tradisjoner danner kjernen i juleminner. Hvorfor ikke berike denne arven ved å skape nye? Det kan være en årlig kakao-kveld, hvor alle samles og deler historier, eller en koselig julefilm-maraton i pyjamas.  Det viktige her er ikke aktiviteten i seg selv, men at den blir en gjentagende, koselig hendelse som hele familien kan se frem til år etter år.

 

Vær til stede med hjertet

Ekte tilstedeværelse er en uvurderlig gave vi kan gi våre barn. I en tid hvor digitale distraksjoner er overalt, er det viktig å legge fra seg mobilen, lukke arbeids-eposten, og dedikere vår fulle oppmerksomhet til de små øyeblikkene.

Lytt til barnas fortellinger. Del deres glede og undring. Disse øyeblikkene av genuin tilstedeværelse vil bli preget i deres hjerter for alltid. 

 

Gjør noe godt for andre

Julen handler om mer enn å gi og motta gaver. Den handler om å spre kjærlighet og omsorg. Vurder å inkludere aktiviteter som fokuserer på å hjelpe andre. Det kan være å bake ekstra kaker for en nabo eller pakke inn gaver til de som trenger det mest.

Disse handlingene av generøsitet vil ikke bare berike deres eget liv, men også gi barna verdifulle leksjoner i empati og medmenneskelighet. 

Til syvende og sist, vil ikke det perfekte hjemmet eller den flotteste julepynten være det barna husker best. Det er de varme øyeblikkene og den oppriktige tilstedeværelsen som virkelig teller. ❤︎

For mer innsikt og støtte i familiehverdagen, last ned appen Spør Ellen.

Denne appen er gratis, og tilbyr mengder av ressurser, inkludert artikler, videoer og lydfiler. I tillegg finnes muligheten til å chatte direkte med foreldreterapeut Ellen for personlig veiledning. 

Finn Spør Ellen App Store og Google Play

Riktig god jul! 

 

Ønsker du inspirasjon rett i innboksen din? 

Fyll inn, så sender vi deg jevnlige påfyll ❤︎