Slik får du en stressfri førjulstid

foreldrerolle grensesetting kommunikasjon Nov 27, 2023

 Når desember daler ned og gatene lyser opp av julelys, er det lett å bli fanget i førjulstidens hastverk. Listen over ting som 'må' gjøres kan virke uendelig, og tiden ser ut til å akselerere mot den store dagen. Men hva om du i år kan nærme deg denne tiden med en ny ro?

Her er tre tips for å hjelpe deg med å navigere gjennom disse dagene med et lettere hjerte og en roligere sinnstilstand.

 

Planlegg med pusterom

Start med å se over kalenderen og prioritere. Hva er det som virkelig trenger å bli gjort, og hva kan vente? Gi deg selv tillatelse til å ikke gjøre alt. Spre forberedelsene utover slik at du kan håndtere dem litt om gangen, og husk å sette av tid til avslapning og rekreasjon. 

 

Gjør det enkelt

Julekortene trenger ikke være håndlagde, og huset ditt trenger ikke å se ut som et magasincover. Det handler om stemningen du skaper, ikke de små detaljene. Gjør det enkelt når du kan, og husk at de små imperfeksjonene ofte er det som tilfører karakter og varme. Å omfavne det uperfekte kan frigjøre deg fra stresset ved å strebe etter det uoppnåelige. Som ikke finnes uansett. 

 

Sett grenser 

Det er lett å si ja til alle invitasjoner, hver sosial forpliktelse, og hver forespørsel om hjelp. Men det er viktig å huske på dine egne behov. Å sette grenser er ikke bare akseptabelt, det er helt nødvendig. Velg de arrangementene som betyr mest for deg og din familie, og ikke vær redd for å si nei til resten.

Å ta vare på deg selv, hjelper deg å nyte førjulstiden fullt ut. 

Husk at denne tiden er en tid for forventning og glede, ikke bare for gjøremål og stress. Ved å ta små skritt mot en roligere desember, kan vi åpne opp for øyeblikk fylt med latter, samvær, og den virkelige magien som juletiden bringer ❤︎

Om du ønsker flere gode tips til utfordringer i familiehverdagen kan du laste ned appen Spør Ellen helt gratis! 

Appen er din hjelp "i lomma" med tilgang til en rekke ressurser i form av artikler, videoer og lydfiler. Her har du også mulighet til å chatte direkte med foreldreterapeut Ellen for individuell veiledning og støtte. 

Du finner appen Spør Ellen i App Store og Google Play.

Ha ei riktig fin førjulstid! 

 

 

 

Ønsker du inspirasjon rett i innboksen din? 

Fyll inn, så sender vi deg jevnlige påfyll ❤︎