Barn med to hjem

Er du en av mange som gruer deg til julefeiringen i år? Fordi det er første julen uten barn? Eller fordi det er første julen med barn, men uten tidligere partner?

Du er ikke alene.

I fjor opplevde nesten 25.000 barn at foreldre skilte lag, så det sier seg selv at du ikke er den eneste som gruer deg til julen i år. Og du er heller ikke alene om å være både skamfull og trist. Dere er mange.

Såpass mange er dere, at vi i Trygge barn ønsker mer fokus på dette. Hva skjer for eksempel hos fireåringen når foreldre skiller lag? Hva tenker egentlig tenåringen om alt det nye? Hvor tidlig kan man introdusere ny partner? Har jeg lov å bry meg med det som skjer i det andre hjemmet? Hvorfor er barna blitt så vanskelige, og hvilken dag passer egentlig best å ha byttedag?

Utfordringene står i kø. Nå handler det om å gjøre det beste ut av situasjonen.

Trygge barn har lansert nettbutikk og i den finner du nedlastbare hefter til kr. 69,-Heftet om "Barn i to hjem" finner du her. Nettbutikken med flere andre gode råd, finner du her.

 

Nye rutiner

De fleste ønsker heldigvis at brudd/skilsmisse skal gå minst mulig ut over barna. Likevel snakker vi ofte med foreldre som opplever at de ikke mestrer å ta hensyn både til barna, og seg selv. Kanskje er det store konflikter (som barn selvsagt merker), kanskje har en av partene kjærlighetssorg, mens den andre allerede har etablert et nytt forhold. Eller har det vært vold i parforholdet? Hvordan få til et foreldresamarbeid med den personen du liker minst i hele verden? Eller noen du er redd?

Nye tradisjoner, nye søsken, familiesorg, byttedager, nye bonusforeldre, nytt bosted. Det mange ting å tenke på, og fallgruvene er mange. Trygge barn ønsker å bidra til at fallgruvene blir færre, slik at foreldrebruddet ikke blir traumatisk for barnet. Et brudd er dog alltid vanskelig, det vet de aller fleste av oss.

Og det er ekstra vanskelig når det er barn å ta hensyn til.

Ønsker du veiledning om foreldresamarbeid? Trygge Barn har bred erfaring på denne problematikken. Les mer her.

 

Julefeiring for barn med to hjem

Siden julen snart står for tur, har vi laget en helt fersk artikkel med mange gode råd og refleksjoner verdt å merke seg rundt foreldresamarbeid og jul. Kanskje har dere allerede planlagt alt, men kan hende har dere ikke nevnt ordet julefeiring engang, i håp om at julen bare går over av seg selv?

Planlegging i forkant av jul er alltid viktig, men det er spesielt viktig når det er snakk om foreldrebrudd. Barn trenger forutsigbarhet. Dette skriver vi mer om i artikkelen. Familiesorgen og idyllen som sprakk, leser du også om. Husk at barn også har følelser, er du forberedt på at dette kan bli veldig forsterket rundt høytider?

Og du? Visste du forresten at det kan være lurt å ikke si følgende til barnet når det drar på julefeiring til den andre: "Åh, jeg kommer til å savne deg så mye når du drar?"

I artikkelen leser du mer om hvorfor. 

 

Foreldreportal

I Trygge barns foreldreportal har Barn med to hjem blitt et helt eget tema, så viktig syns vi temaet er! Portalen blir utvidet og vi har laget den mer oversiktlig og brukervennlig. Artikkelen vi snakker om over er også tilgjengelig der, sammen med veldig mye annet. 

Er du allerede medlem i Trygge barns foreldreportal? Da finner du innloggingen her.

I foreldreportalen blir det ellers lagt ut videoer og artikler som de aller fleste foreldre kommer til å kjenne seg igjen i. Det være seg om foreldresamarbeidet går bra eller dårlig, om du definerer deg som hun/hen/han, om du er 25 eller 47, gift, skilt eller alene. Eller om du har 1 eller 10 barn.

I fred og ro kan du bruke portalen som et oppslagsverk akkurat når det passer deg. Den er åpen døgnet rundt og har blant annet følgende temaer: Sinte barn, Hverdagsrutiner, Følelser, Skjermbruk, Vold i nære relasjoner, Tenåringer, Mobbing og Seksualitet.

Det fylles jevnlig på med relevant fagstoff, og selv holder vi oss oppdatert både på forskning, kurs og utdanninger som omhandler både barn og foreldrerollen. Dette kommer deg tilgode om du melder deg inn portalen. Nysgjerrig på hva mer du kan få tilgang til? Les mer her.

 

Foreldreveiledning er jobben vår, og vi brenner for at foreldre skal oppleve mestring, slik at flest mulig barn har trygge og gode hverdager. Trygge foreldre = Trygge barn!

Dersom du ønsker ytterligere informasjon om Trygge barn, ta gjerne kontakt her.

 Vi ønsker deg og dine en fredelig jul, med eller uten barn 🎄👫🎁

 

Ellen og Linda, Trygge barn ❤️

 

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.